Annual Congress of Association of Nuclear Medicine (EANM) 2020 - beszámoló

2020. NOVEMBER 10. Hírek Kari hírek

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Szakkollégiumának és Kedves Andrásnak, a Szakkollégium kaposvári referensének köszönhetően, lehetőségünk volt részt venni a 33. EANM - European Association of Nuclear Medicine - kongresszuson. Az EANM Európa legnagyobb nukleáris medicína kongresszusa, összesen 3 szakkollégiumi hallgató vett részt.


A rendezvény virtuálisan került megrendezésre 2020. október 22. és október 30. között. A konferencia egy ünnepélyes ceremóniával vette kezdetét október 22-én, amely nyitásaképpen, nagyon találóan és a témához kapcsolódóan az Imagine Dragons - Radioactive című számát hallhattuk. Ezt követően Stefano Fanti professzor köszöntötte Itáliából a résztvevőket, előadókat. A megnyitó során ismertetésre kerültek a fontos információk, többek között, ami a virtuális kongresszus vitathatatlan előnye, hogy amennyiben nem volt módunk részt venni egy adott előadáson annak valós idejében, lehetőségünk van visszanézni valamennyi előadást november 30-ig a kongresszus platformján.

A kongresszus során számos előadást láthattunk, melyekről egyaránt elmondható, hogy jelentős mértékben hozzájárultak szakmai fejlődésünkhöz. Különböző témákban gyarapíthattuk ismereteinket, számtalan innovatív ötlettel gazdagodhattunk a konferencia által.

Szakoktatónk, Kedves András M.Sc. doktorandusz, a kaposvári szakkollégium referense, előadóként is szerepelt a kongresszuson. Nívós elődására október 29.-én került sor Technologist Oral Presentations (TOP) szekcióban. A világszerte beküldött 1230 előadás közül a felső 1%-ot választották be a különböző területek „TOP” szekcióiba, ahol András előadott. Külön köszönet illeti a társszerzőket és mindenkinek, aki segített az anyag összeállításában. Példaértékű prezentációjához ezúton is gratulálunk. A kongresszus zárásaként, Stefano Fanti értékelte a kongresszust, mely során több, mint 1000 előadást és ugyancsak annyi absztraktot mutattak be. A köszönetnyilvánításokat a díjak átadása követte. Átadásra került a tiszteletbeli tagsági díj Ora Israelnek és Elisabeth de Vriesnek, a legjobb absztraktért járó Marie Curie díj, amit Giovanni Paganelli és társai nyertek el. A jelenlegi elnök, Wim Oyen is köszönetét fejezte ki, majd bemutatta az EANM 2021-2022 új elnökét, Jolanta Kunikowskát és a megválasztott elnököt Rudi Dierckxt. Végezetül Stefano Fanti zárta le a 2020-as EANM kongresszust. Összességében, egy kiemelkedő, színvonalas európai kongresszuson vehettünk részt, amely maximálisan elősegítette kompetenciánk bővítését, így ezúton is hálásak vagyunk a Szakkollégiumnak.

 

Kövesdi Orsolya

 

Az eseményen készült fényképek megtekintéséhez kérem, kattintson ide.