XIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia- Debrecen 2019. 04. 17. - Beszámoló

2019. ÁPRILIS 19. Hírek Kari hírek

Az Egészségtudományi Szakkollégium támogatásával lehetőségem volt eljutni a debrecenben megrendezett XIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferenciára.


Gondolatébresztőnek találtam a konferencia mottóját , az „Evés ésszel vagy ész nélkül. Stratégiák a fogyasztók táplálkozási magatartásának befolyásolására vállalati és közösségi szinten”. Úgy gondolom ez a túlfogyasztás világszerte ás hazánkban is egyre komolyabb egészségügyi terhet jelent az államnak. Napjainkban főként a furfangos marketingfogásokkal befolyásolják a lakosság szokásait, életmódját, ami hosszú távon egészségügyi kockázattal jár. Jelen konferencia is ezzel kívánt foglalkozni és megoldásokat kínálni az egészségügyi dolgozók, élelmezésvezetők, élelmiszeripari cégek tulajdonosai és mérnökök számára. A rendezvény számtalan oldalról közelítette meg a táplálkozási magtaratás kérdéskörét és sok felvetődő kérdésre a lezáró kerekasztal beszélgetés adott választ. Összességében a konferencia remek rálátást adott a modern kor táplálkozási szokásainak problémáira és látásmódom is gazdagodott számos új ismerettel, tudással.

Fekete Melinda Ingrid